Community Media Centre
Community Media Centre
Community Media Centre
Community Media Centre
Community Media Centre
Community Media Centre

Community Media Centre

Bridgwater, Somerset

O2i Design Consultants worked with a local charity to create this new Community Media Centre.  Our design team assisted Somerset Film in securing funding for the refurbishment of newly acquired premises. Somerset Film secured considerable funding from Arts Council England. This funding was for the first phase of upgrading the Engine Room community media centre.  The grant allowed the charity to refurbish their premises on Bridgwater High Street. The new studios enhance the digital and creative media services. The new premises offer community rehearsal/meeting spaces, house a local film and TV archive and improve edit facilities.  Better access and connectivity is now available.

O2i Design’s new building created flexible new studio spaces over 3 floors.  New circulation links to the existing spaces make the whole building fully accessible. A new three-storey rear extension was added. The existing building was partially demolished whilst retaining the front facade.  The building was gutted, leaving only the front facade and some spectacular temporary steel propping.  A new steel and concrete framework created three flexible studio spaces. The new enlarged studio facilities include dedicated space for disabled filmmakers.  This project has recently won “Best Public Service Building” across the South West for the renovation and extension of the Engine Room, Bridgwater for Somerset Film as part of the LABC South West Regional Building Excellence Awards 2017.